Cele mai noi idei de amenajare ne sunt oferite de MIA
–
spiritul casei mömax. Rolul de personaj nevăzut care se strecoară discret ca să redecoreze locuințele o prinde perfect. Ea ne aduce inspirație pentru a fi mereu “acasă în trend“.
MIA – spiritul casei mömax, ne povestește astăzi despre baie, “oaza de wellness” din propria casă!
„Băile pot fi pur și simplu minunate. Pentru mine, nu este nimic mai relaxant după o zi lungă, decât să mă răsfăț cu o baie sau măcar un duș cald. În prezent, îngrijirea corpului într-o atmosferă plăcută este pentru noi ceva obișnuit, dar știați că nu a fost întotdeauna astfel?
De la baia publică la un lux accesibil tuturor
La începutul secolului al XX-lea, camera de baie era o mică încăpere umedă, pe holul clădirii. Camera pentru igiena personală era folosită la comun de locuitorii unui imobil. De asemenea, chiar și scăldatul într-o baie publică era costisitor, fiind accesibil doar ocazional sau doar celor care aveau mijloacele financiare pentru a se răsfăța astfel.
În sfârșit, în 1906, Hotelul Ritz din Londra și-a deschis porțile, oferind clienților săi o noutate mai specială. Aceia care își permiteau se bucurau de apartamente cu baie proprie. Cum și eu mă aflam în Londra în acel moment, i-am vizitat și m-am simțit cu adevărat copleșită de atâta lux!
Azi pare greu de crezut, dar la începutul secolului al XX-lea, doar 3,8% dintre apartamentele din orașele mari aveau baie proprie. O dată cu extinderea rețelei urbane de canalizare, apa a devenit accesibilă tuturor locuitorilor. Astfel a apărut așa-numitul „Frankfurter Bad”, o zonă destinată îngrijirii corpului în bucătărie sau în dormitor.
Începând din 1930, camera de baie a început să capete importanță, pentru că se punea tot mai mare accent pe igienă și îngrijirea fizică. Pereții erau vopsiți în diverse culori sau acoperiți cu diverse modele de tapet. Atunci a fost introdus mobilierul metalic vopsit.
Băile anilor ’70 și ’80 s-au bucurat de o atmosferă complet nouă, prin elementele de decor și designul în culorile portocaliu, roz și violet. De asemenea, covoarele, plantele și tablourile au adus un aer și mai plăcut camerei.
Posibilitatea de a transforma o baie obișnuită într-un autentic loc de spa a devenit o certitudine.
Sfaturi și trucuri pentru propria voastră zonă de wellness
Pe vremuri, camera de baie era considerată o necesitate esențială pentru igiena corpului. În ziua de azi ne dorim și putem obține o versiune mai frumoasă și mai plăcută a acestei camere. Alături de elementele strict funcționale, precum rafturile pentru prosoape, oglinzile și dozatoarele de săpun, și-au făcut loc în multe case decorațiunile destinate băii.
Textilele de baie sunt apreciate cu cât sunt mai delicate. În plus, pot fi colorate și neobișnuite. Prosoapele și covorașele de baie din bumbac nu sunt doar pufoase, ci și utile: sunt adevărați magneți de umiditate și usucă corpul în câteva secunde.
Eroul spațiului de depozitare al băii este dulăpiorul din spatele oglinzii. Este disponibil în toate dimensiunile și modelele imaginabile, îndeplinind astfel cerințele personale de spațiu de stocare și asigurând ordinea în micul paradis de acasă.
Pentru băi mici, am un sfat: știți acele rafturi înguste și înalte ca și cele pentru CD-uri? Se potrivesc chiar și în cel mai mic colț și vă oferă mult spațiu pentru produsele voastre.”